Papīra vai pastāvīgais kafijas filtrs. Kurš labāks?

11. April 2018 Uncategorized 0

 

kafijas aparātiKafijas baudītājiem nereti ir jāpieņem svarīgs lēmums. Kādu kafijas filtru izvēlēties – papīra vai pastāvīgo? Kamēr daļa cilvēku uzskata, ka papīra filtri uzlabo dzēriena garšu, ir tādi, kuriem šķiet, ka kafijas aparāti ar pastāvīgajiem filtriem ir izdevīgāki lietošanai. Kā izvēlēties?

Papīra kafijas filtri

Tie, kuri šos filtrus ir izmantojuši, zinās, ka viens iepakojums pietiek diezgan ilgam laikam, tādēļ var teikt, ka šāda veida filtri ir diezgan ekonomiski. Katrā kafijas pagatavošanas reizē ir nepieciešams jauns filtrs. P.S. Tiem, kuri nezina, filtrus visbiežāk izmanto pilienu kafijas aparātos.

Arī atbrīvošanās no izlietotā papīra filtra ar kafijas biezumiem ir ļoti vienkārša – atliek tikai izņemt to no aparāta un izmest. Lielākā problēma, ar ko iespējams sastapties, ir īstā filtra izmēra un formas atrašana, lai tas būtu piemērots tieši tavam kafijas aparātam. Un, protams, jārēķinās arī ar izmaksām, tos iegādājoties.

Pastāvīgie kafijas filtri

Galvenais ieguvums, izvēloties šāda veida kafijas filtru, ir naudas ietaupīšana ilgtermiņā. Lai arī iepakojums ar papīra filtriem maksā paris eiro savukārt pastāvīgais filtrs ir dārgāks, tas sevi parasti atpelna jau pirmajās pāris nedēļās, neatkarīgi no tā, cik daudz kafijas tu ikdienā gatavo.

Izmantojot pastāvīgo filtru, tev nav jāuztraucas par tā mainīšanu, turklāt tos iespējams iegādāties tev nepieciešamajā dizainā, lai pielāgotu aparātam. Veikalos pieejami arī augstas klases pastāvīgie filtri, kas ne tikai ilgi kalpo, bet arī uzlabo kafijas garšu un ir viegli tīrāmi.

Pastāvīgie filtri lielākoties ir pielāgoti tā, lai derētu vairumam kafijas automātu, taču pirms iegādes ieteicams pārbaudīt, vai tava izvēle ir īstā. Kafijas aparātos parasti ir vai nu noapaļoti vai konusveida filtri.

Kā filtra izvēle ietekmē kafijas garšu?

Lai pilnībā spētu izvērtēt atšķirību starp papīra un pastāvīgajiem kafijas filtriem, ieteicams izmēģināt abus, jo tad tu būsi pārliecināts par to, kura ir tieši tev piemērota izvēle.

Metāla filtriem parasti ir lielāki caurumiņi, kā rezultātā smalka maluma kafija viegli var izslīdēt tiem cauri. Tāpat kafija, kas pagatavota, izmantojot metāla filtru, ir tumšāka, ar bagātīgāku garšu, kā arī trauka apakšā var būt redzami nosēdumi no biezumiem.

Papīra filtri parasti ir ar krietni smalkākiem caurumiņiem, tādēļ tie nelaiž cauri kafijas biezumus. Šādā veidā pagatavots dzēriens nav tik stiprs un ir gaišākā krāsā un caurspīdīgāks, nekā, gatavojot ar metāla filtru.

To, kurš no kafijas filtriem ir piemērotāks tev, jāizvērtē, ņemot vērā situāciju un citus faktorus. Atceries, ka labai kafijas garšai ir nepieciešams ne tikai atbilstošs filtrs, bet arī regulāra aparāta tīrīšana un kopšana.